Elektrikli Opel Ampera

Car of the Year 2012’nin en iyi otomobili seçilen Opel Ampera, 23 Avrupa ülkesinin ardından Türkiye Roadshow’u için 9-10-11 Mayıs’ta İstanbul’a geldi. Test sürüşlerinde Ampera’nın öne çıkan en önemli özelliği hibrid ve orta sınıf dizellerden bile daha düşük kullanım maliyeti oldu. 100 km’de yaklaşık 9 TL değerinde tüketime sahip Ampera, bir yıl içinde, orta sınıf dizel otomobillerin ortalama yarısı kadar masraf çıkarıyor.







Hibrid otomobillerdeki elektrikli motor, sadece yakıt tasarrufu sağlamak için, benzinli motoru destekleyen bir yardımcı olarak zaman zaman devreye giriyor. Ancak Ampera’daki 1.4 lt’lik benzinli motor, sadece elektrikli motoru şarj etmek için bir jeneratör görevi görüyor. Bu sayede 80 km’ye kadar sıfır emisyonlu sürüş sağlıyor ve menzil arttırıcı motoru ile 500 km’ye kadar elektrikli sürüşün karbondioksit salınımını 40 g/km’nin altında tutmayı başarıyor.
Hibrid otomobillerden daha az emisyon, daha uzun menzil hedefindeki Ampera’nın Türkiye pazarındaki fiyatı 60.950 euro olarak planlandı. Haziran’da Türkiye pazarına girecek olan Ampera’da LED gündüz farları, 16 ” alaşım jantlar, deri koltuklar, 8 hava yastığı, anahtarsız tanıma sistemi, 7″ renkli dokunmatik bilgi ekranı ve dokunmatik orta konsol düğmeleri gibi bir dizi konfor özelliği standart olarak bu fiyata dahil olacak.






















Servis aralığı 15.000 km olan Ampera’nın bataryası 8 yıl veya 160.000 km garantili ve bazı rakiplerinden farklı olarak batarya için ayrı bir bedel ödemek gerekmiyor. Batarya ve portatif şarj ünitesi standart donanıma ekstra ücret olmadan dahil edilmiş. Standart bir elektrik prizinde kolayca şarj olabilen otomobilin sürekli elektrikle dönen tekerleklerinde ilk saniyeden itibaren 370 Nm’lik tork hissediliyor. Saatte 160 km hıza kadar çıkabilen Ampera, aynı zamanda 5 kapı, 4 koltuklu ve 300 lt bagaj hacmine sahip. Opel, Özellikle şehir içi günlük kullanıma uyumlu şekilde tasarladığı Ampera’da öncelikli olarak daha az emisyonu ve daha uzun menzili hedeflemiş. Ampera aynı zamanda güvenlik seviyesini Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldızla kanıtlamış görünüyor.


























0 yorum:

Yorum Gönder