Bir Arabanın Yıllık Masrafları Nelerdir?




Günümüzde araba lüks olmaktan çıkmış, ihtiyaç haline gelmiştir. Özellikle büyük şehirlerde arabanız yoksa ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar yaşarsınız. Hızlı yaşam nedeniyle sizlere büyük bir zaman kazandırır.
Bunun yanında araba kullanmak tutkudur herkes en iyi en güzel arabaya sahip olmak ister ancak bir araba almadan önce yıl içerinde ortaya çıkarttığı masrafları da çok iyi bilmek gerekiyor aksi takdirde arabayı aldığınıza pişman olabilirsiniz. Arabayı sadece yakıt masrafı olarak görmek çok yanlış olur. Arabanızı yıl içerisinde hiç kullanmasanız bile ödemek zorunda olduğunuz vergiler vardır. Bunların başında MTV yani motorlu taşıtlar vergisi gelir yılda 2 kez Ocak ve Temmuz aylarında ödemesi vardır.  Maliyeti ise otomobillerin motor hacimlerine göre değişiklik gösterir. Bir diğer masraf kalemi de araç muayenesidir. Araç muayenesi yaptırmadan trafiğe çıkmak yasaktır. Muayene işlemleri düzenli olarak yaptırılmaktadır ve araca göre fiyatları değişiklik göstermektedir. Araçların periyodik bakımları da en büyük masrafların başında gelir. Yılda en az bir kere araçların bakımlarının yapılması gerekir. Bakım yaptırmadığınız takdirde karşınıza çıkan masraflar bakımdan daha pahalıya gelebilir. Bir diğer masraf kalemi de mevsimsel lastiklerdir.
Aracınızdan beklediğiniz performansı alabilmek ve trafikte daha güvenli hareket etmek için mevsimsel olarak lastiklerinizi değiştirmeniz gerekir.  Son olarak trafik sigortası ve kasko size ayrı bir masraf oluşturmaktadır. Kasko yaptırmak mecbur değildir ancak trafik sigortasını yaptırmak zorunludur.

0 yorum:

Yorum Gönder