Araç lastikleri Ne zaman Değişmeli


MERHABALAR
Bir lastiğin değişim zamanı marka model raf ömrü gibi bir çok unsura bağlı değişiklik göstermektedir. Bu gün ben sizlere Kendi bilgilerimi aktarmaya çalışacağım.

Bir aracın lastik değişim zamanı, aşınma mevsim zaman kriterlerine bağlı şekilde değişiklik göstermektedir Araç lastikleri Ne zaman Değişmeli sorusuna ilişkin tüm cevapları burada bulabilirsiniz.


Aşınmış bir lastik fonksiyonunu yerine getirmez ve özellikle yağmurda suyu tahliye etmez. Sonuç: Islak yoldaki frenleme mesafeleri artar ve yol tutuşu güvensiz hale gelir. Bu yüzden de patinaj ve suda kızaklama riskleri artar. 

Lastiğin yasal aşınma sınırına ulaşması (1,6 mm'nin altında diş yapısı derinliği)Lastik üzerinde Aşınma göstergesi lastik sırtının üzerinde bulunur. Genel kural olarak iyi kalitede bir lastik her 40.000 ile 50.000 km arası mesafede bir değiştirilir. Daha düşük kaliteye sahip olan lastikler ise 10.000 km'ye kadar değişme zamanı düşme gösterebilir. Ancak bir lastiğin kullanım ömrü oldukça değişkendir. Birçok etkene bağlı olmakla beraber bunlardan en önemlisi sürüş stili ve alınan yoldur. Ayrıca önden çekişli bir araçta ön lastiklerin arka lastiklerden iki kat daha hızlı aşındığını da dikkate almak gerekir.

  • Aynı aks üzerine monte edilmiş iki lastiğin ana kanallarının derinliği arasındaki farkın 5 mm'yi geçmesi. Lastikler arasındaki bu aşınma farkı aracın sürüş özelliklerini kötü yönde etkileyebilir.
  • Lastiğin anormal bir aşınmaya maruz kalması.  Anormal bir aşınma birçok şekilde kendisini gösterebilir: Lastik sırtında çekilme, asimetrik aşınma, lastik sırtının ortasında veya omuzlarında aşınma.
Bu durumda söz konusu anormal aşınmayı tetiklemiş olabilecek mekanik sorunun düzeltilmesine dikkat edilmelidir.
  • Lastiğin zedelenmesi. Lastiğin yavaş bir şekilde sönmesine veya patlamasına neden olabilecek bir kesik, çatlama veya deformasyona sahip olmasıdır.
  • Lastiğin araç üreticisinin tavsiyelerine uygun olmaması: Doğru olmayan lastik boyutları, hız ve yük endekslerine uyum gösterilmemesi, vs.
  • Telif hakkı © : Oto Pazarı Türkiye

0 yorum:

Yorum Gönder